Ju tidigare man går på behandling desto bättre, men det är i princip aldrig försent

Mer om Rygghälsan

Rygghälsan grundades år 1993 av Anders Wahlberg. Sedan dess har fler än 15 000 specifika patienter behandlats på Rygghälsan.

Jag som driver Rygghälsan idag heter Johan Christoffersson och jag är legitimerad kiropraktor. Jag slutförde min femåriga utbildning till kiropraktor på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Stockholm år 2021.

Efter min utbildning flyttade jag tillbaka till Kalmar och började arbeta på Rygghälsan tillsammans med Anders. Under hösten 2021 utförde jag även tre månaders praktisk tjänstgöring inom olika avdelningar på sjukhuset i Kalmar, bland annat ortopedmottaggningen samt neurologimottagningen. Jag erhöll därefter min legitimation i oktober 2022.

Jag uppdaterar regelbundet mina kunskaper med olika kurser och seminarier på Skandinaviska Kiropraktor Högskolan i Solna. Lärarna är i huvudämnet amerikanska och svenska kiropraktorer och i teoriämnen svenska läkare, som bjuds in till skolan för att föreläsa om sitt specialområde.

Kiropraktiken utvecklas ständigt och tack vare forskningen inom området kommer det hela tiden nya rön. För mig känns det viktigt att vara uppdaterad på vad som händer inom kiropraktikens värld.